Peuteropvang        De Zuidsprong

KOV Hebbes, een thuis voor jouw kind

Bij Hebbes geloven we dat ieder mens zich thuis wil voelen. Of je nou opa, oma, vader, moeder, puber of kleuter bent. Ergens thuis komen geeft een positief en warm gevoel. We worden gelukkig van thuis, waar dat ook is.

Peuteropvang
Niet alleen werkt de basisschool aan een sterke basis van elk kind, dat doet KOV Hebbes ook door de voorbereiding op de 8 jaren die komen gaan. Vakkundige medewerkers nemen je kind aan de hand op weg naar de basisschool. We bouwen bijvoorbeeld bewust een duidelijke dagindeling in en we zijn helder in verwachtingen. Leren samen te spelen, te delen en op je beurt te wachten. Ook taal en rekenen komen aan bod. En natuurlijk doen we creatief en gaan we ook lekker bewegen. Het is voor de kinderen een leuke manier om goed voorbereid naar de basisschool te gaan. Zo voelen ze zich straks op de basisschool snel thuis.

VVE
Op al onze locaties bieden wij voor- en vroegschoolse educatie (VVE). VVE heeft als doel onderwijsachterstanden bij jonge kinderen te voorkomen. Daarom worden kinderen bij Hebbes op een speelse wijze begeleid door middel van speciale programma’s zoals Piramide en Kaleidoscoop. Dit zijn landelijk bekend onderwijsprogramma’s die speciaal voor kinderen van 2-3 jaar zijn ontwikkeld.

Bij Hebbes geloven we in een persoonlijke aanpak, elk kind verdient veel aandacht. Daarom zijn we  gestart met 16 uur peuteropvang. Bij Alles-in-een-school De Zuidsprong brengen we deze in praktijk. Deze school hanteert de doorgaande lijn, van baby tot dreumes, tot kleuter, tot puber (en zelfs tot volwassenen) als uitgangspunt van haar onderwijs.

Op De Zuidsprong biedt Hebbes peuteropvang op leeftijd van het kind. Zo kunnen we echt aandacht geven aan de fasen waarin het kind zich bevindt. Er is een groep van twee- tot driejarigen en een groep van drie tot vierjarigen. Deze staan gepland op elke doordeweekse ochtend.

Op de 2/3 groep werken we vooral aan rituelen en regels. Hoe zit je in de kring, hoe speel je, hoe ga je met speelgoed?
Op de 3/4 groep is er vooral aandacht voor de zelfredzaamheid en de zelfstandigheid van kinderen in aanloop naar de basisschool. Hoe kleed je jezelf aan en uit, hoe ruim je op? Hier zit bijvoorbeeld ook ondersteuning van zindelijkheid bij in. 

 

Zuidsprong

groep 2-3 jarigen

 

groep 3-4 jarigen

maandag

8.30-12.30

maandag

8.30-12.30

dinsdag

8.30-12.30

dinsdag

8.30-12.30

woensdag

8.30-12.30

woensdag

gesloten

donderdag

gesloten

donderdag

8.30-12.30

vrijdag

8.30-12.30

vrijdag

8.30-12.30

 

Meer weten?
Natuurlijk vertellen we je persoonlijk graag meer over ons werk, onze kijk op zaken en onze VVE-aanpak. Kom gerust eens langs bij De Zuidsprong. Een telefoontje van tevoren is handig dan houden we rekening met je komst en zorgen we dat een van ons even van de groep kan om je uitleg te geven. Weet dat je welkom bent.

Hier kunt u links of andere informatie plaatsen.

deze website is gerealiseerd door schoolwapps.nl